Show simple item record

dc.contributor.advisorСамосюк, Н. А.ru
dc.contributor.authorГришан, У. И.ru
dc.coverage.spatialМинскru
dc.date.accessioned2023-02-01T11:40:01Z
dc.date.available2023-02-01T11:40:01Z
dc.date.issued2022
dc.identifier.citationГришан, У. И. Энергосбережение в пищевой промышленности = Energy saving in the food industry / У. И. Гришан ; науч. рук. Н. А. Самосюк // Актуальные проблемы энергетики - 2022 [Электронный ресурс] : материалы студенческой научно-технической конференции / сост.: И. Н. Прокопеня, Т. А. Петровская ; редкол.: Е. Г. Пономаренко (пред.) [и др.]. – Минск : БНТУ, 2022. – С. 435-439.ru
dc.identifier.urihttps://rep.bntu.by/handle/data/125921
dc.description.abstractАвтором проведен анализ динамика энергоёмкости валового внутреннего продукта Республики Беларусь за период 2015-2020 гг. Изучена энергоемкость производства пищевой промышленности за аналогичный период. За счет грамотной политики в области энергосбережения в республике наметилась тенденция к снижению энергоемкости. Однако несмотря на достигнуты результаты необходимо продолжать работу по повышению эффективности производства. В работе предложено на хлебозаводе заменить морально и физически изношенные печи на энергоэффективные. Это даст возможность уменьшить потребление природного газа, снизить затраты на производство и тем самым повысит конкурентоспособность производства.ru
dc.language.isoruru
dc.publisherБНТУru
dc.titleЭнергосбережение в пищевой промышленностиru
dc.title.alternativeEnergy saving in the food industryru
dc.typeWorking Paperru
local.description.annotationThe author analyzes the dynamics of the energy intensity of the gross domestic product of the Republic of Belarus for the period 2015-2020. The energy intensity of food industry production for the same period has been studied. Due to a competent policy in the field of energy conservation, there has been a tendency to reduce energy intensity in the republic. However, despite the results achieved, it is necessary to continue working to improve production efficiency. The paper suggests replacing morally and physically worn-out ovens with energy-efficient ones at the bakery. This will make it possible to reduce the consumption of natural gas, reduce production costs and thereby increase the competitiveness of production.ru


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record