Белорусский национальный технический университет
Repository of the Belarusian National Technical University
ISSN: 2310-7405
Repository of the Belarusian National Technical University
View Item 
  •   Repository BNTU
  • Материалы конференций и семинаров
  • Студенческие конференции
  • Актуальные проблемы энергетики
  • Актуальные проблемы энергетики 2022
  • Материалы конференции по статьям
  • View Item
  •   Repository BNTU
  • Материалы конференций и семинаров
  • Студенческие конференции
  • Актуальные проблемы энергетики
  • Актуальные проблемы энергетики 2022
  • Материалы конференции по статьям
  • View Item
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Энергосбережение в пищевой промышленности

Thumbnail
Authors
Гришан, У. И.
xmlui.dri2xhtml.METS-1.0.item-advisor
Самосюк, Н. А.
Date
2022
Publisher
БНТУ
Another Title
Energy saving in the food industry
Bibliographic entry
Гришан, У. И. Энергосбережение в пищевой промышленности = Energy saving in the food industry / У. И. Гришан ; науч. рук. Н. А. Самосюк // Актуальные проблемы энергетики - 2022 [Электронный ресурс] : материалы студенческой научно-технической конференции / сост.: И. Н. Прокопеня, Т. А. Петровская ; редкол.: Е. Г. Пономаренко (пред.) [и др.]. – Минск : БНТУ, 2022. – С. 435-439.
Abstract
Автором проведен анализ динамика энергоёмкости валового внутреннего продукта Республики Беларусь за период 2015-2020 гг. Изучена энергоемкость производства пищевой промышленности за аналогичный период. За счет грамотной политики в области энергосбережения в республике наметилась тенденция к снижению энергоемкости. Однако несмотря на достигнуты результаты необходимо продолжать работу по повышению эффективности производства. В работе предложено на хлебозаводе заменить морально и физически изношенные печи на энергоэффективные. Это даст возможность уменьшить потребление природного газа, снизить затраты на производство и тем самым повысит конкурентоспособность производства.
Abstract in another language
The author analyzes the dynamics of the energy intensity of the gross domestic product of the Republic of Belarus for the period 2015-2020. The energy intensity of food industry production for the same period has been studied. Due to a competent policy in the field of energy conservation, there has been a tendency to reduce energy intensity in the republic. However, despite the results achieved, it is necessary to continue working to improve production efficiency. The paper suggests replacing morally and physically worn-out ovens with energy-efficient ones at the bakery. This will make it possible to reduce the consumption of natural gas, reduce production costs and thereby increase the competitiveness of production.
URI
https://rep.bntu.by/handle/data/125921
View/Open
435-439.pdf (231.6Kb)
Collections
  • Материалы конференции по статьям[114]
Show full item record
CORE Recommender

Belarusian National Technical University | Science Library | About Repository | Размещение в Репозитории | Contact Us
Яндекс.МетрикаIP Geolocation by DB-IP
Science Library | About Repository | Размещение в Репозитории | Contact Us
 

Browse

All of Repository BNTUCommunities & CollectionsAuthorsTitlesBy Issue DatePublisherBy Submit DateTypeThis CollectionAuthorsTitlesBy Issue DatePublisherBy Submit DateType

My Account

LoginRegister

Belarusian National Technical University | Science Library | About Repository | Размещение в Репозитории | Contact Us
Яндекс.МетрикаIP Geolocation by DB-IP
Science Library | About Repository | Размещение в Репозитории | Contact Us