Белорусский национальный технический университет
Repository of the Belarusian National Technical University
ISSN: 2310-7405
Repository of the Belarusian National Technical University
View Item 
  •   Repository BNTU
  • Материалы конференций и семинаров
  • Международные и республиканские конференции
  • Сотрудничество – катализатор инновационного роста
  • Сборник материалов 6-го Белорусско-Балтийского форума, Минск, 22–23 декабря 2020 года
  • Материалы конференции по статьям
  • View Item
  •   Repository BNTU
  • Материалы конференций и семинаров
  • Международные и республиканские конференции
  • Сотрудничество – катализатор инновационного роста
  • Сборник материалов 6-го Белорусско-Балтийского форума, Минск, 22–23 декабря 2020 года
  • Материалы конференции по статьям
  • View Item
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Оценка исходного материала перца острого по биохимическому составу плодов

Thumbnail
Authors
Дыдышко, Н. В.
Никонович, Т. В.
Date
2020
Publisher
БНТУ
Bibliographic entry
Дыдышко, Н. В. Оценка исходного материала перца острого по биохимическому составу плодов / Н. В. Дыдышко, Т. В. Никонович // Сотрудничество - катализатор инновационного роста : сборник материалов 6-го Белорусско-Балтийского форума, Минск, 22–23 декабря 2020 года / Белорусский национальный технический университет. – Минск : БНТУ, 2020. – С. 112-113.
Abstract
In breeding work aimed at creating new high-quality varieties and hybrids of F1 hot pepper, it is of considerable interest to evaluate samples by the chemical composition of fruits in order to identify samples with high biochemical parameters and then use them in breeding. Biochemical studies have shown that in order to increase the pungent dry matter content in the fruits of pepper, the varieties Cain, China, Feferon, Red Dragon and Chegevara should be involved in the breeding process. Carotene donors are Cain, Volgograd, Chegevara. The content of vitamin C can be increased by the varieties Red Dragon, Volgograd, Chegevara. The Volgograd variety is also valuable as a sample, in the fruits of which a significant amount of capsaicin is synthesized. This is valuable for producing new genotypes with sharper fruits.
URI
https://rep.bntu.by/handle/data/85396
View/Open
112-113.pdf (325.0Kb)
Collections
  • Материалы конференции по статьям[54]
Show full item record
CORE Recommender

Belarusian National Technical University | Science Library | About Repository | Размещение в Репозитории | Contact Us
Яндекс.МетрикаIP Geolocation by DB-IP
Science Library | About Repository | Размещение в Репозитории | Contact Us
 

Browse

All of Repository BNTUCommunities & CollectionsAuthorsTitlesBy Issue DatePublisherBy Submit DateTypeThis CollectionAuthorsTitlesBy Issue DatePublisherBy Submit DateType

My Account

LoginRegister

Belarusian National Technical University | Science Library | About Repository | Размещение в Репозитории | Contact Us
Яндекс.МетрикаIP Geolocation by DB-IP
Science Library | About Repository | Размещение в Репозитории | Contact Us