Белорусский национальный технический университет
Repository of the Belarusian National Technical University
ISSN: 2310-7405
Repository of the Belarusian National Technical University
View Item 
  •   Repository BNTU
  • Материалы конференций и семинаров
  • Международные и республиканские конференции
  • Современные методы и технологии создания и обработки материалов
  • 12-14 сентября 2018
  • Материалы конференции по статьям
  • View Item
  •   Repository BNTU
  • Материалы конференций и семинаров
  • Международные и республиканские конференции
  • Современные методы и технологии создания и обработки материалов
  • 12-14 сентября 2018
  • Материалы конференции по статьям
  • View Item
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Повышение работоспособности куттерных ножей методом магнитно-импульсной обработки

Thumbnail
Authors
Матяс, А. Н.
Милюкова, А. М.
Бурносов, Н. В.
Date
2018
Another Title
Increasing the efficiency of cutter knives by the method of magnetic-pulse treatment
Bibliographic entry
Матяс, А. Н. Повышение работоспособности куттерных ножей методом магнитно-импульсной обработки = Increasing the efficiency of cutter knives by the method of magnetic-pulse treatment / А. Н. Матяс, А. М. Милюкова, Н. В. Бурносов // Современные методы и технологии создания и обработки материалов : материалы XIII Международной научно-технической конференции, 12-14 сентября 2018 г. [Электронный ресурс]. – Минск : [б. и.], 2018.
Abstract
С целью повышения работоспособности ножей куттерных для измельчения фарша при производстве мясных и колбасных изделий применен новый метод магнитно-импульсной обработки (МИО). Проведены их испытания в условиях производства на ОАО «Агрокомбинат Джержинский». По результатам проведенных исследований образцов, вырезанных из ножей, определены оптимальные режимы упрочняющей обработки. Металлографические исследования образцов ножей после магнитно-импульсной обработки и испытаний показали, что этот метод позволил за счет улучшения микроструктуры поверхностного слоя повысить период стойкости до первой переточки в 2 раза.
Abstract in another language
In order to increase the efficiency of cutter knives for mincemeat chopping at meat and sausage products manufacture, a new method of magnetic-pulse treatment (MPT) has been applied. The tests were carried out in the conditions of manufacture at OJSC “Agrokombinat Dzherzhinsky”. According to the results of samples study, cut out from the knives, optimal regimes of strengthening treatment were determined. Metallographic studies of knife patterns after magnetic-pulse treatment and tests are indicated, that this method allowed increasing the period of resistance up to the first regrinding in 2 times by improving a surface layer microstructure.
URI
https://rep.bntu.by/handle/data/51935
View/Open
Научный доклад (467.1Kb)
Collections
  • Материалы конференции по статьям[83]
Show full item record
CORE Recommender

Belarusian National Technical University | Science Library | About Repository | Размещение в Репозитории | Contact Us
Яндекс.МетрикаIP Geolocation by DB-IP
Science Library | About Repository | Размещение в Репозитории | Contact Us
 

Browse

All of Repository BNTUCommunities & CollectionsAuthorsTitlesBy Issue DatePublisherBy Submit DateTypeThis CollectionAuthorsTitlesBy Issue DatePublisherBy Submit DateType

My Account

LoginRegister

Belarusian National Technical University | Science Library | About Repository | Размещение в Репозитории | Contact Us
Яндекс.МетрикаIP Geolocation by DB-IP
Science Library | About Repository | Размещение в Репозитории | Contact Us