Асаблівасці выкарыстання этнаграфічных метадаў падчас даследавання анлайн-камунікацыі - Крывалап, А. Д. (БНТУ, 2019)
Часам Інтэрнэт параўноўваецца са сметніцай і гэта метафара адкрывае для даследчыкаў культуры штодзённасці шырокія магчымасці для атрымання доступу у самыя патаемныя практыкі нашых звыклых камунікацый. Каб лепей зразумець пэўную віртуальную супольнасць варта звярнуць увагу на тое, што з'яўляецца інфармацыйным смеццем, а што ўспрымаецца як каштоўнасць.